Saturday, 20 August 2011

Camerawomen Excited :)

hye semuaa :)
entry kali special utk kawan saya iaitu Aiman...
dngar nama mcm laki sbenarnya prompuann...haha
ok..cerita dye cam niee...mase 17 august mase tuh...
kiteorang wat mjlis berbuka sama membe n ex b7 dulu..
so Nad nie bwk laa camera DSLR dew tuhh..ntah mcm mana Aiman 
plak yg excited sgt nak snap gamba..slalu nyew x heran sgt pon...haha
aq smpai jew tgok dye tgan excited gila snap gamba org..haha
terbaring, duduk kat lantai bepusing badn semua dye buat..
zoom hidung orang laa...heee
mak cik pak cik tepi jln semua dye snap..
ntah knape arituh semua excited nak jadi model kan..
1 hari smpai 800++ gamba kiteorang snap...sian Nad x ckp memory nak save :p
aq yg teruja pon saja curi2 amek gelagat dye niee...tgok laa :))





nie la Aiman..comel kan :)




ngok laa..sampai Kamil rampas jew pada dye..hehe


Nesa plak sebokk..cehh muka senyumm dlm hati geran jee..haha



excited btol model nie semuaaa..







haha...dah dah...tie Aiman mara plak kangg..haha
sorry tau Aiman..ini hiburan semata ;)

mase da nak balek tuhh..aq plak jadi excited pic gamba..haha
hah nie dye beberapa pic nyeww :)










best gilaa arituhh ! its snapping day for me :)
ok laaa...jumpa next entry yahh...bubyee :p

all pic taken by me using my love k850i






Wednesday, 17 August 2011

Segmen Promosi Blog 500 Follower Ke Bawah


hyee semuaaa...
saya niee blogger baruu
kat IC tulis nama saya Hassan Ahmad...simple dan klasik kann
memang nama tu laa yg saya guna sejak dari comel2 dulu lagii
hobi ? bab hobi niee memang laa byk
tapi yg palingg best saya niee suka tangkap gambar :))
kenapa ? just fun bila dpt amek gamba yg great :p

ok...tuhh jeee sesi perkenalan kitaa...
jgn malu tinggalkan jejak yeww :))

thankss a lot too 
http://neracaparadigma.blogspot.com/

Monday, 15 August 2011

Merdekaa woiii !!

heeee....
semua orgg tgan dalam mood nak beraya ! 
tapi tapiiii aq dalam mood nak merdeka la weyhh ! haha
teringat dulu masa kecik2 pergi dataran JB naik basikal dgn bendera yg kedabak besar
 semata nak sambut merdeka :)
sampai pernah sekali tuh jalan kaki dari rumah ke dataran sebab jln yg suckss..jem gila !
dulu bila bulan merdeka je basikal mesti nak ada bendera...gerekk woo :o
tapi sekarang pacak tiang bendera kat rumah jee laa...
lagi pon merdeka da disambut kat danga bay soo tegok bunga api pon dari rumah jeww...
malass da nak bersesak-sesak niehh ! haha
masa sekolah lagi besttt ! penuh dgn bendera jee kat mana2... cooll :o
soooo sekarang niee tetibaa jeee nak wujudkan sedikitt laaa suasana 
bulan merdeka nie sbab org ramai dah tgah excited nak beraya smpai terlupa hari bersejarah niee..

keceriaan kemerdekaan :)


bendera yg tesergam indah dimerata jalan kat JB :)


ehh...asal macam lain bendera niee ??
ahh lantak laa yg penting nie jalur gemilang jugak :p haha !

haha ! semangat x ? harap2 negara niee akan terooss aman :)
k bubyee !


Wednesday, 10 August 2011

Kong Inn danga bay memoriess

hiii guysss...tetiba jee aq teringat kat kenangan masa kerja duluu..heee...
ramai org ckp kerja tuh penat ? 
heee..da pemalass tuh mcm2 alasan ! but 4 me...working nie da mcm hobby plak...but depend on your job that u interest in laaa...
ok...aq nie memang rajinn laa kerja2 nie :) dari form 3 lagi dah jadi partimer waiter...
even mase form 4 aq pindah dok Gelang Patah pon still boleey ulangg-alik ke tampoi every weekend :) tuh yg slalu ponteng hari Isnin tuh mase skolaa ;)
bila dah abess SPM tuh mula laa kerjaa fulltime waiter tapi kat seafood restaurant lain but jiran restaurant lame tuh...and officially my first employer was Kong Inn Danga Bay.. :)



tuh pintu masukk dyee....seriouss rindu ! 
mase aq msok restaurant niee baru bukak...so kite orang group pekerja pertama memang banting tulang laa nak success kan restoran niee :) ramai gila yg x tahan and then resign...easy ? but not mee...i excited to teroskan kerja niee..x suka laa kerja separuh jalan nieee...heeee..memang gila laaa kerja 11 pagi 11 mlm 3 jam rehat cuti sebulan sekali sbab x ckp org...heeee...penat woii ! dgn booking yg busyy nak mamposs sbab da nak chinese new yearr...tuhan jew laa tau penat nya ! lepas 2 bulan kerja baru laaa ok skit booking da kurang chinese new year da abess..tarikk nafass legaaaaa...fuuhh ! 
berjaya juga aq nie bertahan ! tapi aq amek juga keputusan tok resign mcm semua kwn2 aq    sbab company tuh having problem dgn financial management..ye laa semua da resign..x dew org nak uruskan duit company...byar gaji lmbat lah..mcm2 ! 
but at least aq resign sbab masalah lain bkan sebab penat mcm bdak2 lain tuh !
nak resign tuh tipu skit ngan manager ckp nak sambung belajar padahal 3 bulan lagi....
mr manager nie pon ckp nanti cuti dtg laa kerja balik :)
heheee...bru 2 minggu dok rumah x wat pape rase da mcm x dew life...so g laah interview kat burger king larkin...best giler kerja situ tapi dpt kerja 2 bulan je sbab nak msok uitm mase tuhh...thenn bila jee cuti sem 2 bulan...
dtg laa balik kerja kat Kong Inn niee..ms0k2 jee manager suro semua staff hormat aq as seniorr...heeee...memang laa byk berubah....kerja pon x sepanat dan seterok dulu ! gaji pon da naikk... :) tapi sayangg 2 bulan jeww dpt kerja balik kat situu....



hujungg tuh Ah chen...dye best friend aq kat tempat kerja niee...yg tengah tuh CK..he our nice supervisorr :) aq sorang je malay keja situ mostly kat situ org chinesee and vietnam...


yg pendek tuh Seri..she is myanmar..such as nice person she alwayss want to learn about malay..at the middle is Ah Lan and that boy is Ah Tan...they from vietnam...like Seri, they also excited to learn Malayy...shittt i really miss u all guyss !


besides Seri is Ah Ha...the funniest on from uss !


this is Ah Say ! dye sgt pemalu ! sweett gila laa


yg handsome one nie Ah Viet...he also one of my best friend :)
every day i works with people that can't understand malayy...even ada chinesee pon semua kat kitchen sorang je waiterr...we using english n chinesee to communicate...can u imagine how hard is it ?
diorang nie malay x tau english pon basic2..so aq pon blaja la chinese skit2...heheh..
seriouss best...kadang2 rasa mcm cikgu bahasa melayu pon ade...
aq pon slalu berbual pasal hidup diorang masa kat negara diorang...best laa mcm2 aq tau...
here some picturess why i love to working here ! its a nice place !


thiss is what most  i love..nice sunset everyday !


i miss u tablee !




surely i miss it background of our beloved restaurant :(



my work uniformm...shitt can i want wear it againn ?


our sweett hostess but she will blur when the guest is malay cause she can't speak Malay ! haha..so i will help our Malay customers to get the table..haha


freshh air dine ! its really romantic u know ?


slalu berangan kat toilet niee when feel boringg or tired...



ishhh ! nak tolong bersihkan akuarium tuh laa... :)



this is where i spend a lot of time one time agoo :(


OMG ! view everday when aq masok kerja blah ptg...miss gila !


tempat nak survey awek yg lalu-lalang setiap ptg...haha


miss to care our Vip roommm

thiss is just memoriess, sbab restaurant nie dah tutop dah sekarang... :( aq lost contact ngan semua staff n our place da di ambil oleh restaurant yg lebih besar n grand...i just feel great with Kong Inn memoriess...
surely i will story this great experience to my child to motivate diorang supaya kerja keras ! jgn cpat putus asa ! ok panjang gila dah entry kali nieee...byee !






Monday, 1 August 2011

Johor Bahru My Beloved City !

hohohoho ! kali nie aq nak share ngan korang hasil dari satu aktiviti yang slalu aq wat bila dah tengan boringggg...cerita nya bermula begini...pada satu hari yg sungguh membosankan  iaitu pada cuti midterm yg lalu...aq telah start moto kesayangan..jap2 nie pic dye
haha..dan telah mengharungi perjalanan untuk ke pusat bandar jb yg mengambil masa 15 minutes dari rumah..jap2 nie petanya
smpai2 jew tros parking kat jln segget nie hah !
dan bermulah penggembaraan SS (syok sendiri) aq...haha...kat bawah nie pic yg aq snap untuk tatapan sendiri dan korang semuaaa...semua pic nie di snap only kat area pusat bandar sahaja...kepada korang yg x pernah pergi jb mungkin pic nie dpt memberi gambaran bagaimana rupa bandaraya aq nie...korang digalakkan utk click gamba kat bwh bagi hasil yg lebih jelasss...enjoy it k :)
nie adalah jata negeri johor..klo nak tahu sikit tentang sejarah johor bahru klik je link nie...
let see others pictures :)




























haha ! tu lah lah johor bahru...dah penat snap gamba hari pon da nak senja...aq pon balekkk..dalam perjalanan nak balek rumah tuh...mata disajikan dengan pemandangan sunset yg superb elakkan accident jee asyek tgok sunset ! haha
ok lahh tu je pic kali nie..hope korangg terhiburr :)

all the pictures taken by me using my love sony ericsson k850i
with some help of adobe photoshop...